Dit zijn wij

CSG Wessel Gansfort is onderdeel van de Christelijke Scholengemeenschap Groningen (CSG). De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke school. Binnen de school voelen mensen zich aangesproken door universele waarden als respect, waardering, zorg, aandacht en betrokkenheid.

Wij geloven als Wessel Gansfort het verschil te kunnen maken in de ontwikkeling van leerlingen tot mooie mensen. We bieden namelijk niet alleen goed onderwijs, we hebben bedoeld en onbedoeld ook invloed op de persoon, die de leerling in de toekomst wil of zal zijn. We zijn ons hier bewust van en spelen hier dagelijks op in.

Hoe we dat doen?

  • We hebben oog voor onze leerlingen. We bieden ondersteuning waar nodig en geven complimenten waar het goed gaat.
  • We werken aan een goede samenwerking tussen ouders, leerlingen en school.
  • We geven onderwijs waarin we onze leerlingen willen uitdagen en waarop leerlingen zelf invloed hebben.
  • We hebben betrokken personeel dat trots is op het Wessel.

Wij bieden onderwijs aan voor vmbo-tl, havo en atheneum. Daarnaast kunnen leerlingen bij ons een +programma volgen. We zijn een erkende CultuurProfielSchool en mogen ons als enige vo-school in Groningen, Vecon Business School noemen.

De termen verantwoordelijkheid, samenwerken en creativiteit komen met regelmaat terug wanneer we spreken over de school, ons onderwijs en ons functioneren.

Leerlingen en ouders kiezen voor onze school vanwege de uitstekende persoonlijke begeleiding, een goede ondersteuningsstructuur, de goede sfeer, de rust in de school en in onze omgeving, de leuke en uitdagende activiteiten en de mooie resultaten bij de eindexamens.

Het Wessel Gansfort is groot geworden maar klein gebleven. Groeien doen we samen.

Onze naam

Onze school is vernoemd naar theoloog Wessel Gansfort, een 15e-eeuwse humanistische geleerde uit Groningen. Hij werd geboren in de Herestraat. Na op diverse plekken in Europa gewerkt te hebben, gaf Wessel in Aduard les aan het toen beroemde atheneum daar. Hij werd tijdens zijn leven ‘het licht der wereld’ genoemd en was een voorloper van Maarten Luther. Een gedenksteen in de Martinikerk herinnert aan de plaats waar Wessel Gansfort nu begraven ligt.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.