Technologie & Toepassing

Ooit een robot gebouwd en geprogrammeerd? Of een app gebouwd? En iets in 3D geprint? In klas 3 en 4 van het vmbo volg je het praktijkvak Technologie & Toepassing, afgekort T&T. Je werkt met technologische toepassingen aan technologische oplossingen voor echte praktijkproblemen.

Bij T&T krijg je opdrachten van bedrijven of instellingen bij jou uit de buurt. Je bedenkt technologische oplossingen en werkt samen in een projectgroepje. In drie stappen (actie ondernemen, onderzoek doen en ontwerpen) maak je een prototype, model of advies. Ook ga je een kijkje nemen in de praktijk.

Technologie is overal. Daarom kunnen T&T-opdrachten overal over gaan: wonen, sport, industrie, ICT, transport, gezondheid, design en nog veel meer. Bij T&T noemen we dat werkvelden. Hieronder staan de acht werkvelden van T&T.

Tijdens de opdrachten leer je samenwerken, plannen, organiseren, onderzoeken en presenteren. Daar heb je veel aan in het MBO, op de havo en later op de arbeidsmarkt. Door al die verschillende opdrachten ontdek je vanzelf wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Wat ook helpt is dat je te maken krijgt met echte bedrijven en organisaties. Handig als je straks een opleiding moet kiezen.

In klas 3 ga je op excursie naar Amsterdam. We bezoeken dan onder andere het Jetbrains Techlab. Ook organiseren we verschillende events in samenwerking met bedrijven en instellingen zoals het MBO.

T&T wordt in klas 4 van het vmbo afgesloten door middel van een schoolexamen. Het laatste project is een Meester Proef. Hiermee laat je zien wat je allemaal hebt gedaan en wat je hebt geleerd bij T&T.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.