+Programma

Sommige leerlingen zijn op zoek naar extra verdieping en uitdagingen willen hun kansen voor later vergroten. Voor hen heeft de CSG Wessel Gansfort het +Programma. Hierbij krijgt de leerling meer verantwoordelijkheid en verwachten we ook meer zelfstandigheid van de leerling.

In de onderbouw kan de leerling een aantal extra vakken volgen:

  • Drama
  • Dans
  • Sterrenkunde
  • Spaans
  • Ontwerpen en bouwen

Zo kan de leerling ontdekken wat hij leuk vindt, waar hij goed in is en deze talenten ontwikkelen. Ook kunnen de leerlingen vanaf klas 2 Cambridge English volgen, dit is inclusief examens met een certificaat. In de bovenbouw bieden we filosofie, Cambridge Advanced English en wetenschappelijk onderzoek aan. Bij succesvolle afronding van het +Programma ontvangt de leerling een certificaat waarop alle extra vakken staan. Op deze manier krijgen leerlingen vanaf het begin van hun schoolcarrière de kans om een breed en gevarieerd aanbod aan extra vakken te volgen.

Certificaten

Aan het eind van de onderbouw en de bovenbouw ontvangen de leerlingen die het +programma met succes hebben afgerond een certificaat, met vermelding van alle extra vakken die gevolgd zijn. Dit geeft niet alleen uitdaging en een mooi bewijs van vijf jaren brede ontwikkeling, het vergroot ook de kansen bij de decentrale selectie voor universiteiten en HBO- opleidingen.

Examen doen

Het laatste leerjaar is volledig beschikbaar voor het reguliere examenprogramma, er zijn dan geen onderdelen van het +programma.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.