+Programma

Programma

Voor leerlingen die extra uitdaging willen, is er van klas 1 t/m klas 5 het +programma. In de onderbouw (klas 1, 2 en 3) worden de volgende modules aangeboden:

  • Drama
  • Dans
  • Sterrenkunde
  • Spaans

Verder kunnen de leerlingen vanaf klas 2 Cambridge English volgen, dit is inclusief examens met een certificaat.

In de bovenbouw (klas 4 en 5) wordt filosofie en wetenschappelijk onderzoek aangeboden. Daarnaast volgen leerlingen die het +programma volgen in klas 5 een jaar lang webclasses en MOOCs (massive open online courses) om alvast ervaring op te doen met universitair onderwijs en ter voorbereiding op hun studiekeuze.

Op deze manier krijgen leerlingen vanaf het begin van hun schoolcarrière de kans om een breed en gevarieerd aanbod aan extra vakken te volgen.

Certificaten

Aan het eind van de onderbouw en de bovenbouw ontvangen de leerlingen die het +programma met succes hebben afgerond een certificaat, met vermelding van alle extra vakken die gevolgd zijn. Dit geeft niet alleen uitdaging en een mooi bewijs van vijf jaren brede ontwikkeling, het vergroot ook de kansen bij de decentrale selectie voor universiteiten en HBO- opleidingen.

Examen doen

Het laatste leerjaar is volledig beschikbaar voor het reguliere examenprogramma, er zijn dan geen onderdelen van het +programma.

Geen download beschikbaar

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.