Aanmelden

Wat leuk dat je interesse hebt in onze school! Hieronder lees je hoe je ouders jou makkelijk kunnen aanmelden voor onze school..

Klik hier om uw kind digitaal aan te melden of ga naar aanmelden.csg.nl

Let op! Maak voor het aanmelden gebruik van de browser Chrome, Microsoft Edge, of Firefox. De pagina werkt namelijk niet goed als u gebruik maakt van de browser Internet Explorer.

 

De bovenstaande link verwijst u naar het digitale aanmeldingsformulier van de CSG. Via dit digitale aanmeldingsformulier kunt u uw kind snel en gemakkelijk aanmelden bij onze school.

Voordelen van digitaal aanmelden:

 • u hoeft niets meer op de post doen
 • u weet zeker dat u alle gegevens hebt ingevuld
 • u kunt uw digitale formulier tussentijds opslaan en verder gaan op een ander moment
 • u weet direct of wij uw aanmeldingsformulier in goede orde hebben ontvangen
 • u ontvangt na het verzenden van de aanmelding per mail een kopie van de ingevulde gegevens
 • de school kan sneller met uw aanmelding aan de slag

Toch liever met de hand het aanmeldingsformulier invullen?

Heeft u geen computer tot uw beschikking, dan kunt u bij de school om een papieren aanmeldformulier vragen of u klikt hier om het aanmeldingsformulier te downloaden. De ingevulde papieren aanmeldformulieren kunt u per post naar ons versturen.

Brugklassen

Op het Wessel hebben we in de brugklas dakpanklassen en homogene klassen.  Er zijn dakpanklassen:

 • vmbo-tl / havo brugklas
 • havo / atheneum brugklas

Daarnaast hebben we een aparte

 • atheneum(+) brugklas
 • havo brugklas
 • vmbo-tl brugklas

Zo krijg je het onderwijs dat bij je past. Mocht je beter presteren dan het niveau waarop je geplaatst bent, dan is opstromen naar een hoger niveau mogelijk.

Toelatingsbeleid samenwerkingsverband

De scholen voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs vinden het belangrijk dat, in samenwerking met de ouder, voor elke leerling tijdig een passende plek wordt gerealiseerd in het eerste jaar van het voortgezet onderwijs. Alle scholen hebben hiertoe gezamenlijk een toelatingsbeleid geformuleerd. Via onderstaande link is het toelatingsbeleid te downloaden.

Toelatingsbeleid Atheneum+

Plaatsing in de afdeling atheneum+ gebeurt na een intakegesprek. Dit gesprek met de nieuwe leerling en zijn/haar ouders wordt gevoerd door een docent en een bovenbouw-leerling uit het atheneum+. De intake is van belang om (wederzijds) te bepalen of de keuze voor het atheneum+ een passende is. Bij plaatsing wordt gekeken naar het advies van de basisschool en verder o.a. naar motivatie en zelfstandigheid. De intake vindt plaats eind mei / begin juni; hiervoor word(t) je/u uitgenodigd door de atheneum+ coördinator.

Downloads

Ouderversie-toelatingsbeleid-VO-aanmelding-2019-2020 Download