Buitenlandreizen

Als school vinden we het belangrijk dat onze leerlingen kennismaken met andere landen en culturen. Naast diverse dagexcursies in de verschillende leerjaren krijgen de leerlingen uit alle afdelingen minimaal één keer in hun schoolcarrière de mogelijkheid om deel te nemen aan een meerdaagse buitenlandreis. 

Vmbo-tl 3 op survival in de Ardennen

Vmbo-tl 3 gaat naar de Ardennen waar zij deelnemen aan een actief en uitdagend programma. Activiteiten als hiken, kajakken, klimmen, abseilen, mountainbiken en vlot bouwen staan op het programma. Natuurlijk mag gezelligheid rond een zelf gemaakt kampvuur, na een actieve dag, tijdens deze reis niet ontbreken. De Ardennenreis staat in het teken van teambuilding en het verleggen van grenzen.

Havo 4 op een culturele citytrip

Het programma van de buitenlandreis in havo 4 is divers en uitgebreid. Er zijn culturele activiteiten zoals het bezoeken van een voorstelling en het maken van een stadswandeling. Ook is er altijd sprake van een sportieve activiteit, bijvoorbeeld kanoën of hiken. Op school wordt bij vakken als geschiedenis en CKV de lesstof in verband gebracht met de reisbestemming. Bestemmingen wisselen, de afgelopen jaren zijn Praag en Krakau bezocht.

Atheneum 5 op uitwisseling naar Mirandola

In hun voorexamenjaar gaan alle leerlingen van atheneum 5 op uitwisseling. Sinds 2001 heeft onze school een uitwisselingsprogramma met het ISS Galileo Galilei, een school in het Italiaanse stadje Mirandola. Doel van de uitwisseling is om de leerlingen kennis te laten maken met andere culturen en te leren zich in een andere taal uit te drukken. Het programma in het buitenland bestaat uit activiteiten op de partnerschool en excursies met de eigen groep. Uiteraard komen de Italiaanse leerlingen ook naar Groningen. Gebruikelijk is dat het bezoek aan Mirandola in oktober plaatsvindt, het tegenbezoek is meestal in maart/april.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.