Studiefonds

Gaat uw kind naar het voortgezet onderwijs? En ligt uw inkomen rond het minimum? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een bijdrage van het Studiefonds Groningen.

Het Studiefonds is er voor:

  • Scholieren in het voortgezet onderwijs jonger dan 18 jaar
  • Leerlingen van 16 of 17 jaar die een MBO-beroeps opleidende leerweg volgen
  • MBO/HBO/WO-studenten ouder dan 30 jaar

Voor meer informatie en voor een aanvraagformulier kunt u terecht bij het secretariaat van het Studiefonds van de provincie Groningen, 050 – 316 43 21 of studiefonds@provinciegroningen.nl.

Stichting Leergeld

In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

Via 100 lokale Leergeld stichtingen, die samen actief zijn in 259 (van de in totaal 380) Nederlandse gemeenten, biedt zij deze kinderen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld biedt hen hiermee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen.

Taalhuis

Heeft u moeite met lezen en schrijven? In een Taalhuis staan vrijwilligers voor u klaar om te helpen bij lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden. Kortom, de dingen de dingen waar u in de dagelijkse praktijk misschien tegen aanloopt, zoals het gebruik van een OV-chipkaart, internetbankieren of het invullen van een formulier van het Studiefonds.

In vrijwel iedere gemeente in de provincie Groningen is een Taalhuis te vinden. U belt met 0800 – 023 44 44. De gegevens komen dan terecht bij een Taalhuis bij u in de buurt. Een coördinator van een Taalhuis in de buurt neemt dan contact met u op.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.