Ontdek het Wessel!

Hoe ziet het Wessel er vanbinnen uit? Waar zit de aula? Wat heeft de school te bieden en hoe is de sfeer? Dat ontdek je tijdens onze open dag op 18 januari.  Onze leerlingen en docenten staan klaar om al je vragen te beantwoorden. Omdat we jou graag de aandacht en ruimte willen geven om overal rustig te kunnen kijken, werken we met tijdsloten. We hebben een leuke route uitgestippeld zodat je niks mist!

Meld je aan voor een tijdvak voor onze open dag

Woensdag 18 januari 2023

14:00 – 17:30 uur
18:30 – 20:30 uur

Er zijn twaalf tijdsloten, hieronder kun je je aanmelden!


CSG Wessel Gansfort

Heerdenpad 8
9731 BW Groningen

Yvette vertelt over het Wessel

Groeien doen we samen!

 

Of je nou creatief, sportief, ondernemend, tech-minded of maatschappelijk bewust bent, we vinden het belangrijk dat je niet alleen opgeleid wordt voor je diploma, maar ook leert wat er in de maatschappij om je heen gebeurt. Op het Wessel ontdek je wat bij je past en wat je uiteindelijk wilt gaan studeren. Je ontwikkelt vaardigheden, verwerft kennis en leert effectief te leren. Waar dat nodig is ondersteunen we jou. En natuurlijk dagen we je volop uit!

Zo zijn we een erkende CultuurProfielSchool. Dit betekent onder andere dat je in alle leerjaren meer culturele vorming krijgt dan op andere scholen. In de bovenbouw kun je zelfs in meerdere kunstvakken examen doen. Ook het ondernemen zit in ons bloed. Als enige Vecon Business School in Groningen besteden we extra aandacht aan talentontwikkeling op het gebied van economie en ondernemen, daarvoor werken we samen met het bedrijfsleven.

Zoek je graag extra verdieping en uitdaging? Dan is ons +programma iets voor jou! Ontdek de ondernemer in jezelf, kweek een talenknobbel, ontwikkel je creatieve kant, werk aan je technische skills of leer alles over sporten en bewegen. En het leuke is dat je met leerlingen uit de andere afdelingen in de klas zit. Je leert dus nieuwe leerlingen kennen met dezelfde interesses als jij!

Waarom het Wessel?

Wist je dat…

 

… we een nieuw praktijkgericht vak hebben op het vmbo? Het vak Technologie & Toepassing (T&T) is een nieuw vak waarbij je denkt én doet. Zo ga je innovatief en creatief aan de slag met vraagstukken die met moderne technologie opgelost kunnen worden. Je werkt aan opdrachten van echte bedrijven en instellingen uit de regio. Bijvoorbeeld: een stoel waarin licht gemonteerd is dat automatisch aangaat als je gaat zitten, of een draaiend plateau voor taarten.

Tijdens de opdrachten leer je samenwerken, plannen, organiseren, onderzoeken en presenteren. In één van onze nieuwe projecten richten leerlingen zelfs een fictieve startup op!

CSG Wessel Gansfort is één van de pilotscholen in Nederland die het vak Technologie & Toepassing ontwikkelt voor de nieuwe leerweg van het vmbo.

 

In gesprek met onze leerlingen

Aanmelden voor onze school

 

Je bent eruit: jij wilt naar het Wessel! Dat vinden we natuurlijk ontzettend leuk, want ook wij kijken er elk jaar weer naar uit om onze nieuwe brugklassers te leren kennen. Je ouders kunnen jou tot 15 maart 2023 eenvoudig aanmelden via ons digitale aanmeldingsformulier. Na je aanmelding buigt de toelatingscommissie zich over jouw aanmelding. Het advies van de basisschool met onderbouwing van de plaatsingswijzer is leidend, maar we luisteren óók naar jouw motivatie en de wens van je ouders. In mei krijg je dan definitief bericht over het besluit van de toelatingscommissie.

Ga je verhuizen of wissel je vanwege een andere reden van school? Dan ben je een zij-instromer en verloopt de aanmelding iets anders. Hoe? Dat lees je hier!

 

Handige data op een rijtje

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.