Sportactiviteiten

Voor alle klassen zijn er iedere week gymnastieklessen op school en op het veld, deze lessen staan vast in het lesrooster. De school heeft twee gymzalen, deze zijn aan het einde van de 70-hal te vinden. Wanneer de leerlingen buitengymnastiek hebben, dan moeten ze naar de sportvelden bij Kardinge. Mocht een leerling geen vervoer of een lift kunnen krijgen, dan kunnen ze bij de fietsenstalling op school een fiets lenen. Naast dit normale lesprogramma vinden er ieder jaar een aantal sportactiviteiten plaats. Bij een 30-min rooster hebben de leerlingen buitengymnastiek op ons eigen sportveld op het schoolplein.

Activiteiten en toernooien

Ieder jaar wordt er per leerjaar een sportdag georganiseerd. Daarnaast doet de school mee aan verschillende landelijke of regionale toernooien zoals de Athenespelen, de Nederlandse Scholieren Roeikampioenschappen en het regionale voetvolleytoernooi. Het kerstvolleybaltoernooi is ieder jaar weer een groot succes. Leerlingen en personeelsleden kunnen zich vrijwillig en in teams aanmelden voor dit toernooi, dat op de dag voor de kerstvakantie in onze gymzalen wordt gespeeld.

Sportoriëntatie

Alle examenleerlingen krijgen sportoriëntatie, een verplicht onderdeel van lichamelijke opvoeding. De leerlingen maken zo kennis met minder bekende sporten, zoals skiën, golf, dans en klimmen. Aan het eind van het voorexamenjaar kunnen leerlingen kiezen uit een breed aanbod. De leerlingen van havo 5 en atheneum 6 doen sportoriëntatie op een vast tijdstip in de week van september tot en met december. Voor Vmbo-tl 4 is sportoriëntatie op hetzelfde tijdstip vanaf januari tot en met maart.

BSM'ers skiën in Bottrop

Havoleerlingen met BSM in hun pakket maken kennis met de skisport.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.