18 oktober 2018

T3 Stapte op de rode loper

Maandag 8 oktober deden alle leerlingen uit klas 3 VMBO mee aan het leesbevorderingsproject “Stap op de rode loper”. 

Tijdens de lessen Nederlands hebben de leerlingen dit project voorbereid. Ze hebben tijdens de les fragmenten gelezen uit de boeken van de schrijvers die ze zouden ontmoeten en vervolgens zijn er vragen bedacht die aan de schrijvers gesteld konden worden. De leerlingen vroegen Buddy Tegenbosch, Cis Meijer, Ozcan Akyol en Maren Stoffels de hemd van het lijf. Tijdens elke workshop heeft een leerling, die de beste vragen stelde een (soms gesigneerd) boek gekregen. 

Er is niet alleen met schrijvers gesproken, ook zijn er gedichten gemaakt en boekomslagen ontworpen. Ook hebben we gehoord en gezien wat het verschil is tussen het boek en de film tijdens de workshop verfilmde boeken. Schrijver Khalid Boudou en hoofdrolspeler Mamoun Elyounoussi vertelden over het maken van de film. Ook wees Khalid nadrukkelijk op de verschillen tussen het boek en de film. 

De leerlingen zijn in de lessen Nederlands nu bezig om deze ervaring te gebruiken voor het schrijven van een recensie over deze dag. 

Het was intensief, vier workshops volgen, maar de leerlingen hebben zich van hun beste kant laten zien en hebben veel gehoord over en gedaan met De Nederlandse Taal!