10 december 2019

Sinterklaasshow groot succes!

Vijf december was het dan eindelijk weer zover! De leerlingen van vwo 6 presenteerden de door hen georganiseerde Sinterklaasshow. Een groot succes!

Ieder jaar mogen de leerlingen van vwo 6 de Sinterklaasshow organiseren, voorbereiden en presenteren. Maar voordat de show opgevoerd kan worden, gaat er een belangrijke voorbereiding aan vooraf. Zo is de eerste stap het kiezen van een commissie die alles tot in detail uitwerkt en plant. De rest van de klas helpt en ondersteunt de commissie.

Op de dag zelf begint klas 6 vwo al heel vroeg met de voorbereiding. Om 07:30 uur stonden de leerlingen voor school. De leerlingen toverden zich snel om tot Sint en pieten om vervolgens met de laatste voorbereidingen te beginnen. De eerste uurtjes hebben Sint en pieten de leerlingen op school voorzien van pepernoten. Daarna volgde nog een kort overleg over de show. Om twaalf uur trapten de Sint en pieten de show met een zelfgemaakt filmpje af.

Het verhaal van dit jaar begon ermee dat onze Sint te lang in de zon had gezeten, waardoor een blanke Sint veranderde in een getinte Sint. Door deze grote schrik racete hij naar zijn pieten en in de haast is hij zijn pinpas verloren. Een sinterklaas zonder pinpas is natuurlijk ondenkbaar. Er moest wel geld verdiend worden om alle kinderen van cadeaus te kunnen voorzien. De leerlingen die tijdens de show de Sint en pieten moesten helpen, kregen daarom de taak alle kinderen van cadeaus te voorzien. Dit moesten de leerlingen doen door middel van verschillende spellen met als spetterende afsluiter speeddaten met de Sint. Helaas komt er aan al het leuks een einde en moest, na een dag vol plezier, alles nog worden opgeruimd.

De school zag er, net als de Sint en zijn pieten, geweldig uit. De leerlingen van vwo 6 en ook het publiek hebben genoten van de Sinterklaasshow!

 

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.