Brugklaskamp 2017-2018

Beste leerling en ouder(s)/verzorger(s),

Met deze brief willen wij jou/u informeren over de gang van zaken rondom het brugklaskamp. Aan het begin van het jaar hebben we het brugklaskamp helaas moeten afzeggen vanwege de heftige weersomstandigheden. We hebben toen aangekondigd dat we voor een herkansing zouden gaan. Dit gaat plaatsvinden in de week van 28 mei t/m 1 juni.

Het brugklaskamp wordt georganiseerd in twee groepen. De eerste groep vertrekt maandagmorgen 28 mei om negen uur op de fiets vanaf school en is op woensdagmiddag rond vijf uur weer terug. De tweede groep vertrekt op woensdagmorgen 30 mei om negen uur, ook op de fiets, en is vrijdagmiddag om vijf uur weer terug bij school. Het is dus erg belangrijk dat alle leerlingen een goede fiets hebben waar een behoorlijke afstand op gefietst kan worden.

Groep 1
Maandag t/m woensdag
1A
1D
1F

Groep 2
Woensdag t/m vrijdag
1B
1C
1E

We zijn net als in het begin van het jaar weer welkom op zeilschool “De Lauwer” in Lauwersoog. Hier volgen we een programma op en rond het water. Dit bestaat uit zeilen in twee verschillende boten (Laser pico & Valk), windsurfen en een landspel. Mocht je willen weten wat dit precies inhoudt dan kun je op de website van “De Lauwer” kijken, www.delauwer.nl.

We slapen met tien leerlingen op eenkamer. De indeling hiervoor wordt gemaakt door de mentoren. Uiteraard slapen jongens en meisjes apart. Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet, hebben we hieronder nog een lijstje voor je gemaakt. Pak deze erbij tijdens het inpakken!

Radio’s, messen, zaklampen: ze worden door ons (tijdelijk) in beslag genomen, je kunt ze dus maar beter thuis laten. Mobiele telefoon, iPods, Nintendo Switch/PSP en dergelijke worden in bewaring genomen. Op aangegeven tijden kan je ze ophalen om ze te gebruiken. Dit om diefstal en schade aan dergelijke materialen te voorkomen.

Wij adviseren ongeveer 6 euro aan zakgeld mee te nemen. Zo heb je ongeveer €2,- per dag te besteden bij de bar voor een colaatje, twix of iets anders. Ranja zal aanwezig zijn en je mag natuurlijk zelf snoep meenemen.

Als je medicijnen gebruikt, geef die dan aan je mentor met daarbij een beschrijving hoe je ze gebruikt. De medicijnen worden in principe in de keuken bewaard en wij zullen, mocht dat nodig zijn, je helpen ze niet te vergeten. Als je ouders en/of verzorgers graag vooraf wat meer aan ons vertellen over bijvoorbeeld de medicijnen die je gebruikt, dan kunnen zij dat aangeven op het inleverstrookje.

Dan rest ons alleen nog te zeggen dat wij er veel zin in hebben en er naar uitkijken om met jullie op introductiekamp te gaan.

Mochten er na deze brief toch nog vragen zijn dan kun je deze altijd stellen aan de brugklascoördinator, de heer Bultena, bja@csg.nl

Vergeet-me-niet-lijstje

 • Slaapzak of eenpersoonsdekbed + overtrek, hoeslaken en kussensloop;
 • Handdoeken (tip: neem ook een badlaken mee!);
 • Toiletspullen;
 • Zonnebrandcrème (en after sun);
 • Pet en zonnebril;
 • Zwembroek, bikini of badpak;
 • Regen- of zeilpak en laarzen;
 • Surfschoentjes of schoenen die nat mogen worden,
 • Korte (zwem)broek voor over je wetsuit (verplicht);
 • Eventueel je eigen wetsuit, zwemvest, handschoentjes ed;
 • Minstens 1 lange broek en warme trui en droge schoenen;
 • Banden reparatiesetje.
 • Feestkleding en coole gadgets voor de bonte avond?

Het is handig om op alles je naam te zetten, zodat je het niet kwijtraakt!

Adresgegevens

Zeilschool “De Lauwer”
Noordergat 8
9976 VR, Lauweroog

Kosten

De kosten van het brugklaskamp bedragen 120,- euro. Hiervoor ontvangt u binnenkort een factuur. We willen u vragen deze factuur voor 30 april te voldoen. Mocht u aanvullende vragen hebben dan kunt u contact opnemen met J. Bultena via bja@csg.nl

Stichting Leergeld

Steeds meer kinderen in Nederland kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

Voor meer informatie kunt u terecht op www.leergeld.nl