11 mei 2019

Havo 4 in Normandië

Onze leerlingen van havo 4 zijn afgelopen week in Normandië geweest. Het was een week met veel culturele activiteiten en gezelligheid. Lees hieronder hoe de week met activiteiten eruit zag en scroll verder voor foto's!

Maandag werd Caen bezocht, een mooie historische stad. Dinsdag brachten de leerlingen een bezoek aan de invasiestranden van Normandië. Hierbij werden onder andere de kunstmatige zeehaven Arromanches, het voor de Duitsers strategische Point du Hoc en een Amerikaanse militaire begraafplaats bezocht.

Woensdag werd een bezoek gebracht aan de middeleeuwse stad Bayeux, die wonder boven wonder gespaard is gebleven van verwoesting in de Tweede Wereldoorlog. Leerlingen gingen op pad met een foto-opdracht, wat leuke plaatjes opleverde! Daarna gingen we samen naar het strand bij Juno Beach, bestormd door de Canadezen. Enkele dappere leerlingen durfden zelfs een frisse duik in zee te nemen!

Donderdag namen de leerlingen een kijkje in het vissersplaatsje Honfleur. Na een heerlijk diner hebben we de indrukwekkende herdenking van de gevallen Britse militairen in WO I 'The Last Post' meegemaakt.

Voordat we vrijdag aan de terugreis begonnen, stonden er nog twee onderdelen op het programma. Eerst bezochten we het Flanders Fields museum over de Eerste Wereldoorlog. Daarna bezochten we Tyne Cot, de grootste Britse militaire begraafplaats op het Europese vasteland. Indrukwekkend hoeveel slachtoffers de oorlog heeft gekost.

Daarna ging de reis verder naar Groningen. Ondanks de file bleef de sfeer goed tijdens de terugreis. Rond 20:00 uur zat de week erop en arriveerden we weer bij het Wessel in Groningen. Het was een ontzettend leuke week: vermoeiend, leerzaam, gezellig en leuk! Kijk voor meer foto's ook op onze Instagram- of Facebook-pagina.