1 april 2019

Excursie naar Amsterdam

Vrijdag 15 maart was het weer zover; de jaarlijkse excursie van Tekenen havo 5 en CKV Atheneum 4 naar Amsterdam. Elk jaar bezoeken de leerlingen van de vakken tekenen en CKV het Rijksmuseum en het Stedelijkmuseum voor Moderne kunst. Dit jaar hadden we de hele week regen en storm maar vrijdag hadden we een beetje zon, geluk!

De leerlingen konden 17e tot en met 19e eeuwse kunst in het echt beleven. Hoe groot zijn de kunstwerken en hoe precies of juist hoe grof is het gemaakt; wat verrast je en wat verwondert je. Tijdens het bezoek maakten de leerlingen opdrachten en tekenden ze ter plekke een aantal werken na. Tijdens het Tekenen kijk je beter en haal je de informatie naar je toe; vorm, licht-donker, restvorm en kleuren.

Daarna liepen de leerlingen op eigen gelegenheid terug naar het station. De ene groep via de winkelstraten de ander via pleinen en markten. Allemaal verwondert over die gevels en grootsheid in Amsterdam. Ook de drukte was een beleving. Langzamerhand had een ieder iets te eten gevonden en kwamen we allemaal weer samen bij hotel Victorie. Daar in de buurt kwam de bus ons weer ophalen en met de slagvaardige leuke buschauffeuse arriveerden we weer op tijd in Groningen. We hebben een fijne, gezellige en leerzame dag gehad. Het was weer genieten! Kijk voor meer foto's hier!