24 mei 2019

Excursie Lauwersmeergebied

Vorige week gingen alle tweede klassen een dagje met de bus naar het Lauwersmeergebied, het nationale park in onze provincie. Deze excursie is een gezamenlijke activiteit van de secties aardrijkskunde en biologie. We hadden er deze keer prachtig weer bij, een lekker zonnetje maar ook weer niet te warm om opdrachten te maken.

De leerlingen konden bijvoorbeeld kaartlezen zodat ze op diverse plekken waar ze naar toe fietsten opdrachten konden maken. Tijdens de wandeling was er o.a. een plantenbingo en bij het wad maakten leerlingen diverse filmpjes en foto's van de organismen die ze daar gevonden hadden.

Opvallend was dat we dit jaar ontzettend veel zeesterren vonden, waarschijnlijk door de koude periode en de oostenwind van afgelopen tijd. Na elk onderdeel werden alle opdrachten beoordeeld door de begeleiders en voor veel leerlingen leverde dit een mooie voldoende op.

Bovendien kunnen de leerlingen de opgedane kennis goed gebruiken bij het project waar leerlingen in de komende weken aan werken en dat ze op vrijdagmiddag 21 juni op de Science Fair gaan presenteren. Nieuwsgierig naar deze presentatie? U bent van harte welkom!