8 januari 2018

Bedankt namens het Beatrix Kinderziekenhuis!

Namens het Beatrix Kinderziekenhuis te Groningen:

CSG Wessel Gansfort bestond in 2017 100 jaar en vierde dit bijzondere jubileumjaar, net als de Kindergeneeskunde Groningen die dit jaar ook 100 jaar bestond, met diverse activiteiten.

Eén van de activiteiten van CSG Wessel Gansfort was een sponsorwandeltocht van Aduard naar Groningen voor ons Kinderziekenhuis. Alle leerlingen liepen deze dag meer dan 12 km en lieten zich sponsoren voor het project Muziek aan Bed.

Om het ‘ziekenhuisleed’ enigszins te verzachten, organiseert de pedagogische zorg van ons Kinderziekenhuis regelmatig uiteenlopende voorstellingen en activiteiten aan het bed van hun patiëntjes. De muzikanten van Muziek aan Bed bezoeken ons Kinderziekenhuis elke maand.

“Wat is er mooier dan met muziek mensen raken? De cello, zo dicht bij de menselijke stem, kan dat als geen ander. Muziek heeft geen woorden nodig, dat is de lijfspreuk van Muziek aan Bed. Muziek vertelt een verhaal, is een verhaal, is een gevoel, muziek beleef je. Met de cello willen wij naar kinderen toe”.

Op 19 december 2017 hebben wij een prachtige cheque in ontvangst mogen nemen van € 8.872,10. Wat een ontzettend mooi resultaat van deze wandeltocht. We zijn enorm trots op de leerlingen van CSG Wessel Gansfort die zich op deze wijze in hebben gezet voor ons Beatrix Kinderziekenhuis. Heel hartelijk dank, we zijn hier heel erg blij mee. Met jullie donatie kunnen wij alle optredens in 2018 geheel financieren en zelfs extra optredens inplannen.

 

Foto: op de foto wordt de check uitgereikt door leerlingen Elisa Baving, Annah Zandt en Juul Celenk