3 oktober 2017

100 jaar Wessel Gansfort

Donderdag 28 en vrijdag 29 september stonden in het teken van het vieren van ons 100-jarig bestaan.

Op donderdag werd er in de ochtend lesgegeven met het thema ‘1917’. De verschillende vakken hadden leuke lessen binnen en buiten de school voorbereid waarbij leerlingen werden uitgedaagd eens op een andere manier met een schoolvak aan de slag te gaan.

In de middag waren er voor alle leerlingen workshops op allerlei gebieden gegeven door instellingen en organisaties waarmee de school regelmatig samenwerkt zoals Wij Groningen, verslavingszorg Noord-Nederland en het ondernemerstrefpunt. De docenten vierden die avond het 100-jarig bestaan met een etentje in de Prinsenhof in Groningen.

Op vrijdag liepen de leerlingen een sponsortocht van Aduard naar de Martinikerk, in de voetsporen van Wessel Gansfort. Bijna 800 leerlingen hebben de hele afstand afgelegd, we hopen dus een prachtig bedrag te kunnen overhandigen aan het Beatrix kinderziekenhuis. De exacte hoogte van het bedrag zullen we volgende week donderdag bekend maken. Dan zal ook het fotoalbum van deze twee dagen op de website geplaatst worden.  Graag willen we alle leerlingen bedanken voor hun inzet. Aan het eind van het schooljaar sluiten we het jubileumjaar af met een groots schoolfeest op een mooie locatie.

Een mooie sfeerimpressie van de wandeltocht werd gemaakt door oud-leerling Dennis de Vries: